Håltagning i Ytterväggar

Hej!

I samband med fiberblåsningen kommer installatörerna att kapa den orange slangen till exakt rätt längd utanför byggnaderna, och det är därför önskvärt att alla fastighetsägare snarast markerar hålets exakta placering på utsidan av fasaden.

OBS! Kapa INTE slangen själv, det krävs specialverktyg och särskilda tätningar för att det inte skall uppstå problem vid blåsningen.

 

Själva hålet behöver inte vara borrat och klart förrän till Kristi Himmelfärdshelgen, dvs den 14 maj, och utföres enligt nedanstående ritning. I träväggar skall hålet förses med ett invändigt skyddsrör för att förhindra gnagarnagrepp på fiberkabeln.

Genom_husvägg

Klicka på bilden för en större version!

Föreningen kommer att införskaffa utvändiga kabelskydd av galvaniserad plåt för montering när installationen i hemmen är slutförd.

OBS! Stoppa INTE själv in fiberkabeln i det borrade hålet, det är mycket lätt att skada de hårstråstunna glasfibrerna. Detta gör Data Networks AB vid installationen.

Information om hjälp med håltagning och mycket annat lämnas på mötet i Bygdegården den 21/4 kl 19, och kommer även att finnas tillgänglig här på hemsidan.

Trevlig Helg!

//Benkt